La vegueria del Penedès vol ser reconeguda pel Parlament abans no s’esgoti la legislatura

vegueria-mapavegueria-penedes-logo

Representants territorials i agents econòmics s’han reunit aquesta setmana amb els grups parlamentaris per accelerar el desplegament de la llei.

Representants econòmics, batlles i càrrecs públics de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Garraf i el Baix Penedès s’han reunit aquesta setmana amb el president de la Generalitat i els grups parlamentaris per expressar-los el seu ‘desig intens i urgent’ que reconeguin la vegueria del Penedès. El seu objectiu és modificar la llei de vegueries aprovada l’any 2010 pel govern tripartit i que es desplegui l’àmbit ‘funcional’ d’aquesta norma i, així, ‘apropar’ els serveis als ciutadans i tenir més ‘autogovern’ i ‘poder de decisió’. Segons el president de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, Fèlix Simon, tant CiU com ERC, ICV-EUiA i la CUP s’han ‘compromès’ a executar els canvis al llarg d’aquesta legislatura.
La Plataforma també ha reclamat que el Penedès ‘no quedi fora’ de la futura llei electoral catalana. ‘Hem d’interioritzar que ja no som set circumscripcions electorals, sinó vuit’, va defensar Felix Simon des de la sala de premsa del Parlament.
El president de la Plataforma per una Vegueria Pròpia ha celebrat la ‘unitat d’acció’ del món econòmic i institucional del territori en la defensa de la vegueria a la cambra catalana, on s’han reunit amb representants dels grups parlamentaris. Unes trobades que han estat fructíferes, segons ha destacat, ja que s’han endut ‘el compromís’ de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP de ‘donar suport de forma clara, real, contundent i amb la urgència que calgui que en l’actual legislatura es modifiqui la llei de vegueries i es facin els passos perquè es despleguin els serveis al territori’.
Adreçant-se als periodistes, Simon va demanar ‘urgència’ en les modificacions legislatives, ja que ‘en cinc anys només hem aconseguit que es reconegui que som 72 municipis en quatre comarques’, va dir. La reclamada vegueria del Penedès permetria ‘apropar’ els serveis als ciutadans i ‘tenir la centralitat perduda des del 1833’.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s