I aquest és el final d’una llarga enemistat

carme-laura gilBloc “Coc Ràpid” de Carme-Laura Gil

CiU ha format part de la Catalunya política des de fa 37 anys, la coalició fou una estratègia d’èxit ideada pel mateix Jordi Pujol com a eina electoral. La federació ha estat soportada amb resignada incomoditat pels militants de CDC per raons diverses, es especial per les diferències ideològiques -el conservadurisme explícit i submissió als criteris de la jerarquia eclesiàtic dels democristians en qüestions sensibles per als convergents com l’abortament o la igualtat de drets de les parelles homosexuals- i localment pel pes excessiu de membres d’UDC a les llistes electorals i institucions governades per CiU, atesa la diferència contrastada i significativa del nombre d’afiliats.
En un moment determinat l’estil florentí d’en Duran semblà convèncer Pujol que el l’ider democristià podria ésser el seu successor i que la federació podia passar d’ésser un instrument electoral a ser un partit de síntesi sociodemocristià. La “massa” convergent es commogué i aquella idea vacil·lant no prengué forma. Mas es convertí en el polític d’avui. La federació mai no ha deixat d’ésser un artilugi inestable i fràgil, Pujol es retirà sabent-ho i mantenint-ho com una preocupació primordial.

Duran ha patit des de fa 15 anys una profunda decepció convertida en ressentiment que mai no ha dissimulat, amb crítiques i provocacions implícites o explícites a Artur Mas. La relació entre els dos líders ha estat gèlida i distant. Duran s’ha anat tancant en una torre d’ivori i acotxat pels seus  fidels s’ha allunyat del pols de la societat , de la política i del seu propi partit. Duran ha dividit UDC  i n’ha perdut el liderat. Si CiU segueix existint serà sense Duran i amb una aposta decidida per la independència seguint el full de ruta d’en Mas. L’envit d’en Castellà i els pesos forts del partit que són al seu costat  té una potència formidable. UDC ja no serà, ja no és la UDC d’en Duran.

Ahir es confirmà el final d’una llarga enemistat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s