Contra la ‘llei mordassa

la-ley-mordazaLa llei mordassa és un intolerable atac directe al règim de drets i llibertats existent fins ahir.

Avui es comença a aplicar la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Pública, coneguda popularment per ‘llei mordassa’. És un pas enrere important pel que fa als drets i les llibertats a l’estat espanyol i per això mereix la nostra repulsa més directa i contundent.
Tal com han denunciat les plataformes opositores, algunes instàncies judicials i els partits polítics, la nova llei pretén de reduir i dificultar de manera molt notable les activitats públiques de protesta, sobretot al carrer, i de denúncia política i social. A més, inclou un bon nombre d’elements d’arbitrarietat administrativa i incorpora vint-i-vuit noves infraccions que atorguen al govern espanyol possibilitats repressives fins avui desconegudes.
La llei és, doncs, un intolerable atac directe al règim de drets i llibertats existent fins ahir i per això ha estat denunciada davant les instàncies internacionals, que han expressat preocupació de manera unànime. Però, com era previsible, el govern espanyol i el partit a què pertany s’han mostrat absolutament insensibles a les crítiques. Ni tan sols la rara unanimitat amb què tots els altres partits parlamentaris han votat contra aquesta normativa no els ha frenats a l’hora de fer-la entrar en vigor avui mateix.
Vicent Partal – Vilaweb

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s