Vint-i-tres diputats socialistes europeus demanen al Consell d’Europa que debati sobre Catalunya

conselldeeuropaTambé hi dóna suport el líder de l’esquerra unitària europea, Tiny Kox .

Dos dels cinc líders dels grups polítics del Consell d’Europa, el socialista Andreas Gross, i Tiny Kox, de l’esquerra unitària, destaquen entre els signataris de la moció sobre Catalunya que aquest organisme acaba de fer pública. Titulat ‘La situació de les nacions sense estat a Europa‘, el document insta l’assemblea del Consell d’Europa a tractar el dret d’autodeterminació i el dret de Catalunya de decidir el seu futur polític. La moció, la presenta el diputat socialdemòcrata danès Jacob Lund, la signen trenta membres del Consell, de 19 països europeus diferents i dels diferents grups polítics. I la gran majoria dels signants són socialistes –el grup més ampli del Consell. També hi ha tres diputats del Grup Popular Europeu i una del Grup dels Liberals i Demòcrates.
Dels tres representants catalans que hi ha al Consell d’Europa, només un ha signat la moció. És Àlex Sáez, del PSC. En aquest organisme també hi són presents Salvador Sedó (UDC) i Jordi Xuclà (CDC).
Properament un redactor d’informes (‘raporteur’) es reunirà amb els signants de la moció i en paral·lel els grups decidiran a la mesa del Consell si es tira endavant el debat. Si així es confirma, aquest tindrà lloc la tardor del 2015 en sessió plenària de l’assemblea del Consell.

Anuncis

One response to “Vint-i-tres diputats socialistes europeus demanen al Consell d’Europa que debati sobre Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s