La independència, la gran oportunitat de la pagesia.

2015 - Pep Saladié 002Pep Saladié

Cal que tots ens arromanguem per assolir els nivells de benestar i de qualitat de vida que mereix el sector agrari.      Tot un repte a mig termini.

El primer sector necessita un reconeixement, primer per part de les institucions i segon per part de la ciutadania, valorant-ne en tot moment la feina i els esforços.
Què podem aportar-hi els uns i els altres ?
Els primers donant suport amb més recursos a la recerca i a la investigació, i potenciant la formació dels professionals agraris, distribuint les terres sense cap tipus d’especulació i millorant la comercialització amb l’objectiu clar de poder fer arribar tota la producció a tothom d’una forma clara i concisa.
Els ciutadans tenim un paper importantíssim en aquest pla estratègic. En primer lloc, injectem-nos tots plegats una dosi de narcisisme i comencem a valorar el que produïm a casa perquè no tot el que ve de fora és millor.
En el nostre territori tenim gent capacitada, amb idees i, el més important, amb ganes i possibilitats d’alimentar la gent del nostre país amb qualitat i quantitat.
Què hi diuen els francesos? Doncs que en el seu cor hi viu un petit pagès, la qual cosa vol dir que quan veuen un rètol que posa produït de terroir o produïts à la ferme, se’ls estimulen tots els sentits i no dubten a consumir aquests recursos que els ofereixen els seus conciutadans.

No hi ha dubte que a tots nosaltres ens agrada veure una horta radiant o una vinya exuberant, però hem de tenir clar que, perquè aquests paisatges puguin ser realitat, depèn de tots nosaltres i de la consciència col·lectiva. Com a ciutadans, cal que tinguem cura d’un país en el qual ens sentim veritablement arrelats i cal que ens l’estimem de debò. Els pagesos són els autèntics jardiners del nostre territori; fer-los costat és simplement una qüestió de sentit comú.
Per acabar només voldria afegir-hi una dada. Segons un informe estatal publicat aquests darrers dies, el camp català rep un 7,3 de les ajudes totals de l’Estat. Què vol dir això? Doncs que els nostres pagesos reben tres cops menys d’ inversió que els seus col·legues de Castella i Lleó… PER REFLEXIONAR-HI.
Pep Saladié.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s