Comptar vots ?

votsAra que ja ha començat la recta final cap al 27-S, un dels temes que seran més comentats és si cal una majoria de diputats o de vots, i si amb un 50%+1 vot és suficient per començar un proces d’independència.

El Singular recull una informació de Contrastant que documenta el nombre de vots que farien falta per guanyar a les eleccions, depenent de la participació.
Hi ha hagut més articles tractant aquest tema. N’adjuntem tres que han sortit els últims dies:

Mentre, El PSOE diu que la independència de Catalunya no és possible ni legal, “ni amb un 51% dels vots ni amb un 80%”.
Ara, potser caldria que miréssim als resultats reals, és a dir, als resultats de les dues últimes eleccions per veure on som. Perquè si mirem les xifres, tampoc estem tant lluny. A més, en les últimes eleccions va votar un 10% més però el 50% de nous vots van anar a la suma de CiU, ERC, CUP i SI. Per tant, no és cert que a més participació, més vots pel NO. Almenys, no va ser així el 2012.

N’hem fet un quadre. Hem ajuntat els vots de CiU, ERC, la CUP, SI i Reagrupament per una banda, els vots de PP, PSC, C’s, PxC i UPyD. ICV l’he posat sola i la resta els he ajuntat. He separat ICV de la resta, tot i que cada vegada tiren més cap al NO a la independència, però tenint en compte que en les últimes eleccions van augmenter bastant, tampoc volia posar-los al sac dels No-independentistes. També he posat els resultats del 9N, només els valors absoluts, ja que els percentatges no tenen massa sentit.
Llegeix tot l’article : https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/14f2b52618980cd6

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s