Que diu que fa la Caixa? De moment liquida el 40% del deute públic espanyol, per si de cas.

lacaixaLes banques europees encara deuen riure, un grup de banquers per estrictes motius ideològics, són del clan borbònic i són contraris a l’autodeterminació dels pobles, està preparant-se, diuen, a marxar d’un nou estat que representa actualment el 26% del PIB de l’actual estat espanyol. A primera ullada em sembla un acte de generositat infinita, imagineu que els quatre genets de l’apocalipsi bancari, BBVA, La Caixa, Banc Sabadell i Banco Santander, decideixen marxar de Catalunya, segons el vostre criteri amic lector, quants minuts trigarien arribar a tocar les nostres portes els bancs europeus, als quals els faria gràcia poder posar les manetes en aquest pastís.
A finals del primer trimestre de 2015, els bancs custodiaven a Catalunya dipòsits i fons per valor de 194.470 milions d’euros, gairebé el 16% del total de tot l’estat, segons les dades del Banc d’Espanya. El volum de crèdit concedit pels bancs a Catalunya és encara més voluminós: 276.106.000 d’euros, gairebé el 20% de tot el saldo viu del conjunt de l’estat. Famílies i empreses catalanes concentren el gruix dels préstecs, 259.314.000 d’euros, el 19,5% del total estatal. Les administracions públiques sumen un finançament total de 16.792.000 d’euros, el 17,7% del que s’ha concedit al sector públic espanyol. No totes les entitats estan igualment implicades amb Catalunya de fet BBVA, La Caixa, Banc Sabadell i Banco Santander controlen el 91% del mercat català.
El comunicat apocalíptic de l’altre dia, al qual sumem les ultimes declaracions del Governador del Banc d’Espanya, estan pensats per crear el pànic entre els ciutadans/votants, Linde ens diu que tindrem un “corralito“, i de fet es declara el pare del comunicat de les banques, ha declarat que la independència crea inseguretats i incertesa i que el comunicat, no el va vigilar però que el va conèixer abans que es publiqués, diu coses molt raonables, sensates. Clar home! si l’has escrit segurament tu o un teu secretari. Quina subtilesa política en Luis María Linde! més que pànic provoca hilaritat tanta estupidesa .
Llegeix tot l’article de Geopolítica.cat : http://www.geopolitica.cat/que-diu-que-fa-la-caixa-de-moment-liquida-el-40-del-deute-public-espanyol-per-si-de-cas/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s