Els bascos són un afer intern de la Corona de Castella

abrazo-de-vergaraAlgú es demanarà el perquè d’aquesta afirmació en aquests moments, simplement perquè hi ha símptomes evidents de què parts de les estructures estatals, especialment aquelles territorials perifèriques es comencen a demanar d’on sortiran els diners per mantenir la barraca estatal espanyola, en el cas que els catalans marxin i tanquin l’aixeta. No és necessari ser un premi Nobel d’economia per saber que els comptes no tornaran, i més si els bascos tenen un tractament fiscal especial amb els seus furs, règim fiscal que permet no fer de fet aportacions a les caixes de l’estat espanyol.

El debat ara és simplement un engany propiciat per barons locals del PP i del PSOE, així com de l’indocumentat de l’Albert Rivera i els seus Ciudadanos, el sistema foral basc és fundacional, intocable, fruit de quatre guerres civils carlistes i de l’abraçada de Bergara, si el toquen la corona es desfà com el sucre dins l’aigua. No és una casualitat que després d’algunes declaracions de líders locals, les direccions del PP i del PSOE, “todos juntos en unión en defensa de la santa tradición” han tancat files en defensa del concert basc. Que casualment són els dos partits que tenen paralitzada la revisió del finançament de Catalunya des del 2013.
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que els socialistes espanyols se senten “a gust i còmodes” amb el sistema mentre que el vicesecretari del PP, Javier Maroto, ha assegurat que el concert és una “línia vermella” que el seu partit sempre defensarà. Per acabar d’arrodonir-ho arriba també un comunicat d’Hisenda que expressa la “defensa absoluta” del Ministeri al concert basc i navarrès.

Els nous governants a València i a les Balears hauran d’interioritzar que els furs bascos són intocables, la geopolítica i la història manen, els estrangers som nosaltres, els bascos són un afer intern de la Corona i nosaltres una annexió estrangera per la força de les armes i per tant ens toca pagar, si una part de la nació catalana aconsegueix alliberar-se, tocarà a les altres parts augmentar el seu drenatge vers el centre, no hi haurà mai finançament “autonòmic” favorable, però segurament és una fase que hauran de superar. Els nostres compatriotes a les Illes Balears i a València seran els següents a ésser espremuts amb la màxima virulència per un estat espanyol insostenible econòmicament i políticament parlant sense el drenatge econòmic dels territoris catalans.
A les pròximes eleccions espanyoles de desembre el tema no sortirà en cap dels dos partits dinàstics, els candidats a substituir-los tindran posicions diferents, Podemos callarà per no perdre possibles aliats i vots als territoris bascos, l’únic que potser en farà menció al seu programa serà l’Albert Rivera, pel simple fet que necessita intentar vendre una Espanya irreal que teòricament tracti els catalans com a ciutadans de primera i al mateix temps per fomentar si és possible una confrontació entre bascos i catalans.
Les possibilitats d’èxit electoral de Rivera són al meu entendre tendents al zero absolut, és certament un espanyolista convençut, però al final del trajecte és un català i cal recordar que l’ùltim català que va governar l’estat espanyol fou en general Prim, que no casualment fou assassinat a Madrid el 30 de desembre del 1870 després de fer fora els borbons i portar els Savoia a la corona espanyola.

Feu-vos un favor, deixeu que els espanyols parlin de les seves al·lucinògenes federacions monàrquiques, dels seus finançaments fantasmals i d’allò que considerin oportú, i quan us preguntin del tema repetiu com un mantra, els bascos? Bona gent, però “és un problema intern de la Corona de Castella” no correspon a nosaltres opinar sobre com s’han d’organitzar fiscalment. Nosaltres anem allà on la majoria ha votat decididament i amb molta claredat, vers la República Catalana.

Gustau Navarro i Barba
Geopolitica.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s