“Ciudadanos” eina de l’estat

ciudadanosCRÒNICA · COL·LECTIU JOAN CREXELL

La inocència de la gran majoria de la nostra societat permet fer creure a aquesta que qui porta les regnes de l’estat són els partits i les institucions en les que tenen majoria  i això veient-ho d’una manera supeficial,és així, però no del tot ni principalment.
L’estat són  uns vuitanta-mil funcionaris dels aparells judicials, dels estaments militars,del Ministreri d’Interior,  del d’Hisenda, diplomàtics, membres de les estructures territorials, alts funcionaris de les corporacions i grans famílies aristocràtiques (moltes d’elles vinculades a la monarquia) etc. Aquests són els que realment ostenen el poder ,el “sotagoverno”, aquells  que van propiciar i conduir la transició democràtica per  tal de sobreviure  tots plegats després del franquisme i que han seguit manant adaptant-se al PSOE (d’en Guerra i Felipe deien “són dos bons nacionalistes espanyols i creuen en l’estat”) i que no dir que eren ells mateixos amb Alianza Popular i després amb el PP d’Aznar i Rajoy.
Així, l’estatus quo i els poder fàctics es van cansar de les derives a l’esquerra i de la corrupció del PSOE i van optar pel  PP d’Aznar però, quan ja creien que havien consolidat el seu projecte, els va explotar de nou la corrupció i la seva pròpia mediocritat. Tot i que amb certa recança van continuar optant  pel partit popular però la irrupció de Podemos en l’arena política espanyola va   produir un pànic entre els aparells de l’estat i els poderosos. Va ser llavors que  aquests ,sense deixar de donar suport al PP, es varen fixar en una jove promesa ,Albert Rivera, que havia estat capaç de plantar cara a l’establishment català i al sobiranisme.
Rivera molt hàbil  i de forma molt intel·ligent  es va saber  oferir com a revulsiu i amb el suport dels mitjans de comunicació  i una part dels aparells de l’estat que estaven cansats de PSOE i PP i  que continuaven aterroritzats pels possibles efectes que pogués tenir  l’auge de Podemos, s’ha anat introduint i fent un lloc en el panorama polític espanyol venent-se com una força renovadora  i neta de corrupció.

Llegeix tot l’article : http://www.tribuna.cat/cronica/collectiu-joan-crexell/ciudadanos-eina-de-lestat-22-10-2015.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s